Anadolu propolisi , Sözleşmeli Arıcılık , Suda Çözünebilir Propolis Damla

BEE’O Propolis’ten Patentli ve Ödüllü Organik Anadolu Propolisi

Türkiye’nin ilk ve tek yerli propolis markası BEE’O Propolis, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden uzman eliyle Anadolu propolisini dünyaya sunuyor, tüketicilerin en çok tercih ettiği marka olmaya devam ediyor!

BEE’O Propolis, Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, Ziraat Yüksek Mühendisi Arıcılık Uzmanı Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından kurulmuştur. KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te, Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi, yine Türkiye’de bir ilk olan “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üretmek adına yola koyulmuştur. Gıda Yüksek Mühendisi ve Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, ilk olarak oğlunun bağışıklık sorununa çare aradığı dönemde propolis ve arı sütü ile tanışmıştır. Oğlu 11 aylıktan itibaren 2 ayda bir yüksek derecede ateşlenen Aslı Elif Tanuğur Samancı, oğluna sürekli antibiyotik vermek zorunda kalmıştır. Oğlu 5 yaşına geldiğinde antibiyotiklerden dolayı çok kötü bir alerji geliştirmiştir ve doktor, alerjinin sebebi olarak çocuğunun bağışıklığının aşırı düşük olduğunu belirtmiştir. Bunun üzerine Aslı Elif Tanuğur Samancı, bilimsel çalışmaları ve tıbbi yayınları araştırmaya başlamıştır. Propolis ve arı sütünün dünyanın her yerinde bağışıklığı doğal yollarla güçlendirmek için kullanıldığını, sık tekrarlayan enfeksiyonlara karşı kullanıldığını görmüştür. Ama Türkiye’de üretilmediğini ve Çin’den geldiğini öğrenince öncelikle oğlu için üretmeye karar vermiştir. 6 ay kendi ürettiği propolis özütü ve arı sütünü kullandıktan sonra oğlunda ne ateş ne alerji kalmıştır ve oğlunun bağışıklığı da artmıştır. Bu şifayı tüm annelere ulaştırma hayaliyle, Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi, yine Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık Modeli” ile üretmek ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için yola çıkmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden, %100 Yerli ve Doğal Anadolu Propolisi: BEE’O Propolis!

BEE’O Propolis, Anadolu coğrafyasının endemik bitki örtüsü çeşitliliğine sahip bereketli topraklarındaki kovanlardan elde ettiği, ham hali ile insan tüketimine uygun olmayan propolisi, uzman gıda mühendisleri tarafından Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilen ödüllü ve patentli özütleme yöntemi ile hazırlamaktadır. Bu şekilde Sözleşmeli Arıcılık Modeli ile kovandan sofraya tüm süreçleri kontrol altında ürettikleri propolisin içerisinde doğal olarak bulunan fenolik ve flavonoid bileşenleri koruyarak tüketicilerine sunmaktadır.

İstanbul teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bilimsel bir çalışmada, 19 farklı ülkeden elde edilen 130 propolis özütü örnekleri incelenmiş ve BEE’O Saf Anadolu Propolisi’nin etken maddeleri, yani fenolik, flavonoid ve antioksidan kapasiteleri açısından, piyasadaki benzer ürünlerden 5 kat daha zengin olduğu ispatlanmıştır.

Saf Anadolu Propolisi

Türkiye, arıcılık ve arı ürünleri sektöründe dünyaya öncülük eden ülkeler arasındadır. Dünya üzerinde bulunduğu konum itibari ile de endemik bitki örtüsü çeşitliliği, diğer ülkelere kıyasla 3 kat daha zengindir. Ülkemizde 8 milyon arı kovanı ve 72.000 arıcı bulunmaktadır. Zengin coğrafyamız sayesinde arıcılık ve arı ürünleri üretimi konusunda yüksek potansiyele sahip olan ülkemizde, başta propolis olmak üzere, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham bal gibi arı ürünleri üretilmektedir.

Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı tamamen doğal bir arı ürünüdür. Arılar tarafından kovandaki mikropları yok etmek ve sterilizasyonu sağlamak için kullanılır. Arılar petek gözlerini önce propolis ile kaplar sonra ana arı petek gözüne yumurtasını bırakır. Bu sayede yumurtanın sağlıklı bir şekilde gelişmesi sağlanır. Ayrıca arılar, propolisle sıvanan petek gözlerine balını, polenini, arı sütünü koyar. Böylece arının ürünleri kovanda bozulmadan saklanır.

Propolisin %50’sini balmumu, geri kalan büyük bölümünü de reçine oluşturur. Reçinenin içerisinde fenolik ve flavonoid bileşenler bulunur. Propolisin içeriğinde yoğun miktarda olan balmumu insan vücudunda sindirilememektedir. Dolayısıyla, insan tüketimine uygun hale getirilmesi için öncelikle propolisten balmumu uzaklaştırılmalı, reçinenin içerisindeki fenolik ve flavonoid bileşenler ekstrakte edilmeli yani özütlenmelidir.

Tüketiciler BEE’O Propolis’i Tercih Ediyor!

%100 doğal, saf ve besin değeri korunan ürünleri ile annelerin ilk tercihi olan Tübitak İnovasyon Ödülü sahibi BEE’O Propolis, aynı zamanda hala Türkiye’nin, ürünleri yerli Anadolu propolisi içeren tek markasıdır.

BEE’O Propolis, Nielsen araştırma raporlarına göre en güvenilir ve en çok tercih edilen marka olarak da birinciliğini korumakta, organik saf Anadolu propolisi ve arı sütü, arı ekmeği, polen ve ham bal gibi diğer arı ürünleri ile oluşturduğu katma değerli, inovatif ve %100 doğal karışımlar, tabletler, damlalar, spreyler ve cilt bakım ürünleri ile her geçen gün yenilik sunmaya devam etmektedir.

Ünlü Doktor ve Diyetisyenler BEE’O Propolis’i Hem Kendileri Kullanıyor Hem de Danışanlarına Öneriyor!

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak; “Sevgili Gıda Yüksek Mühendisi Aslı’nın kurucularından biri olduğu BEE’O Propolis markasına çok güveniyorum. Özellikle BEE’O Suda Çözünebilir Propolis Damla’yı hem kendim hem de sevdiklerim her gün düzenli olarak kullanıyoruz. Ek olarak BEE’O Keçiboynuzu Ham Bal Propolis Karışımı’nı hiçbir katkı maddesi ve ilave şeker içermediği için danışanlarımın diyet planlarına ekliyorum. Buna ek olarak BEE’O Polen’i de %30 oranında doğal protein içeriğinden dolayı danışanlarıma öneriyorum.” diyor.

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Zahide Küçük; “BEE’O Propolis ürünleri %100 doğal ve saf. Bu nedenle anne adaylarının gönül rahatlığı ile kullanabileceği ürünler. Ben de ham bal ve arı ürünleri alerjisi olmayan hamile danışanlarıma, bağışıklık desteği için suda çözünebilir propolis damladan günde en az 10 damla tüketmelerini tavsiye ediyorum. Bunun yanında gaz şikayetleri fazla olan gebelerime, mide bağırsak sağlığı için doğal bir probiyotik kaynağı olan arı ekmeğinden günde 6-12 adet tüketmelerini mutlaka öneriyorum. Mide sıkıntısı çeken hamile danışanlarıma içerisinde bulunan kudret narından dolayı yine %100 doğal ve saf olan BEE’O Kudret Narı Ginseng Propolis Shot’da veriyorum. BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Bal Karışımı’da benim güçlü bir bağışıklık için her gün düzenli olarak tükettiğim ürünler arasında, herkes güvenle tüketebilir.” diyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır; “Çocuklarımın bağışıklığını doğal gıdalar ile güçlendirmek benim için çok önemli. Bu nedenle BEE’O Propolis ürünleri her zaman en büyük yardımcım. BEE’O Suda Çözünebilir Propolis Damla’dan her gün mutlaka ailecek tüketiyoruz. Buna ek olarak ise hem lezzetli hem de sağlıklı bir karışım olan BEE’O Propolis Fındık Kakao Ham Bal Karışımı ile soframız tatlanıyor, yerken içimiz de hep rahat oluyor.” diyor.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Çakmak; “Çocukların doğal ve besin değeri yüksek ürünler tüketmesi çok önemli. BEE’O Propolis’in ilave yağ, şeker, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen, sadece ham bal ile tatlandırılmış olan BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Bal Çocuk Karışımı’nı çocukların beslenme planlarına eklenmesini öneriyorum. Sabahları aç karnına, günde en az bir tatlı kaşığı tüketilebilir.” diyor.

Beslenme Uzmanı Gülden Kılınç ise; “BEE’O Propolis, Anadolu’nun saf ve doğal arı ürünlerini içeren eşsiz ürünlere sahip. Bu ürünlerin hepsini gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ürünler arasından BEE’O On The Go benim favorilerim arasında. Yoğun günlerde propolis, zerdeçal, zencefil, tarçın ve ham bal içeren bu ürünü yanımdan eksik etmiyorum. Özellikle ara öğünlerde hem kendim tüketiyor hem de danışanlarıma günde 1-2 adet tüketmelerini öneriyorum.” diyor.

http://www.beeo.com.tr